Gastgezin

Waarom gastgezin worden?

Cultuur is een trefpunt voor mensen. Het KA-dansfestival is de plaats bij uitstek om je hart te openen voor de wereld. Barrières tussen de verschillende volkeren brokkelen hier af en vooroordelen worden weggewerkt.  Als gastgezin leren we elkaar op een andere en intense manier kennen, en door de interculturele ervaring beseffen we dat we allemaal mensen zijn ; we krijgen een bredere kijk op de wereld.

​Het is ook eens iets anders: een weekje thuis op vakantie met opmerkelijke en warme gasten.  Er ontstaan nauwe vriendschapsbanden met de buitenlandse gasten, die misschien wel je persoonlijke gids worden bij jullie bezoek aan hun land ; er zijn reeds diverse voorbeelden!

 Lekker alleen met uw gasten, of samen met andere gastgezinnen uitstappen maken of een BBQ in de tuin organiseren. Je krijgt zo ook de kans om hier nieuwe vrienden te maken.
Het kan allemaal. Samen met de andere gastgezinnen geniet je van de unieke sfeer die een dergelijk festival met zich meebrengt. Als je het éénmaal meegemaakt hebt, raak je echt verknocht aan de gezelligheid en verbondenheid die je hier mag beleven.

​Je krijgt ook de kans om ambassadeur te zijn van je eigen streek en onze buitenlandse gasten te laten proeven van onze lekkernijen en bovenal van onze gastvrijheid.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren via kadans.festival@gmail.com

WAT BIEDEN WIJ ONZE GASTGEZINNEN?

Wij hebben onze gastgezinnen broodnodig, en we beseffen heel goed dat hun inzet en gastvrijheid onbetaalbaar zijn!
Vriendschap. Gezelligheid. Dans en muziek. Ambiance. Deze elementen zitten sowieso mee in het pakket.
Wij proberen onze gastgezinnen zo veel mogelijk extra’s aan te bieden zodat er onderling een hechte band ontstaat tussen de groepen, de gastgezinnen en de werkgroep.

​Wij doen ons uiterste best om tijdens de week uitstappen te organiseren voor de groepen (al dan niet in gezelschap van de gastgezinnen volgens hun eigen wensen), zodat de gastgezinnen die dit wensen nog wat persoonlijke tijd hebben.

Traditionele hoogtepunten zijn de galavoorstelling en het afscheidsfeest (zie programma)

​HET AFSCHEIDSFEEST

Een absolute topper is sinds jaar en dag het afscheidsfeest van de groepen in gezelschap van de gastgezinnen, en dit in de feesttent naast de kerk van Wijnendale. Met zo’n 400 genodigden is dit telkens een gezellige bedoening. Na de receptie en de barbecue aan een democratische prijs wordt er tot in de vroege uurtje gedanst, gefeest en verbroederd.